Lindhardt og Ringhofs årsregnskab 2011

Pressemeddelelse 2012-03-28

Lindhardt og Ringhof klar efter omstrukturering

Lindhardt og Ringhof fik i 2011 et underskud på 69 mio. kr. før skat ud af en nettoomsætning på 400 mio. kr.

Lindhardt og Ringhof fik som ventet underskud sidste år, hvor resultatet før skat blev på minus 69 mio. kr. ud af en nettoomsætning på 400 mio. kr..

”Tallet skal ses som konsekvens af en nødvendig omstrukturering. 2011 har handlet om at skabe rammerne for, at Lindhardt og Ringhof igen kan være et stærkt og væsentligt forlag på det danske bogmarked,” siger adm. direktør, Lars Boesgaard.

Lindhardt og Ringhofs boglager er i løbet af 2011 blevet reduceret med næsten to mio. bøger, der enten er restsolgt eller makuleret. Og samtidig har forlaget sagt farvel til 60 medarbejdere.

”Da den ny ledelse tiltrådte for præcis et år siden, meldte vi klart ud, at det ville blive dyrt at genopbygge forlaget. Vi har sat et stærkt hold – ansat 20 nye folk - og hele vores måde at drive virksomheden på er fuldstændig ændret. Jeg forventer overskud igen i 2013,” siger Lars Boesgaard:

”Vi har fået et nyt handlekraftigt redaktionsmiljø, vi har en stærk digital redaktion, hvor vi konstant oplever fremgang, kultur og historie er igen på programmet, og så har vi for første gang i flere år en stribe spændende skønlitterære debutanter på vej. Nu ser vi fremad, og der er meget at glæde sig over i hele forlagshuset,” siger Lars Boesgaard.

Læserne kan bl.a. se frem til nye bøger fra Jens Christian Grøndahl, Linn Ullmann, Karl Ove Knausgård, John Irving, Carlos Ruiz Zafón, Antony Beevor, Bill Clinton, Jamie Oliver og Claus Meyer.

Se præsentationer af Lindhardt og Ringhofs mange stærke forfatterskaber:

Skønlitteratur

Faglitteratur


Yderligere kommentarer hos adm. direktør, Lars Boesgaard, på 29 43 38 90 eller
lars.boesgaard@lindhardtogringhof.dk

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof ejes af Egmont og er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året.

doc   Hent pressemeddelelsen i Word-format
PDF   Hent pressemeddelelsen i PDF-format