Koba den frygtede

Vejl. pris:
149,95
Inkl. moms

Martin Amis' far, Kingsley Amis, var sovjettilhænger fra 1941 til 1956. I “Koba den frygtede” forsøger sønnen at klarlægge, hvorfor faderen og andre intellektuelle blev så forblændede af et af verdens værste diktaturer.

Med udgangspunkt i en håndfuld førende sovjethistorikeres og øjenvidners værker fortæller Amis i gruopvækkende detaljer om Lenins og - især - Stalins rædselsregime: Statistiske fakta, hvis opremsning af dødstal får det til at svimle for læseren, og personlige øjenvidneberetninger, der er næsten ubærlige at læse.

“Koba den frygtede” er en vittig, skarp og meget velskrevet bog, der fra en ganske ny synsvinkel åbner læserens øjne for Sovjetunionens historie og samtidig giver et knivskarpt portræt af en leders absurde og groteske styre.

"Koba" var det navn, Stalin gav sig selv som dreng.

Presse:
”Amis har ret i, at sandheden er utrolig, og hans version af den er så medrivende, at hårene rejser sig på hovedet af én. For mange vil dette blive bogen om det sovjetiske vanvid og
”superødelæggeren Stalin””.
– Hans Hertel, Politiken

”… yderst læseværdig, indimellem vittig og konstant foruroligende.”
– Tonny Worm, Information

(6 stjerner)
”I en passioneret og personlig fejde skriver den fremragende britiske forfatter Martin Amis om totalitære massemord og personlige tragedier. Det er årets bog.”
– Bent Blüdnikow, Berlingske Tidende

”Går så tæt på det sovjetiske eksperiments ubærlige logik, at det går langt ud over grænsen for, hvad der er behageligt at læse. Bogen tvinger sig forbi anstændighedens barrierer og lejrer sig i sin læsers bevidsthed, som en del af den historie man må tage stilling til.”
– Kasper Lezuik Hansen, Kristeligt Dagblad

”… rystende læsning. Man har ofte lyst til at lægge bogen bort i ren og skær væmmelse. Men den er nødvendig læsning. Lenins og Stalins forbrydelser hobes op side for side, nøgternt beskrevet, med tal, der taler for sig selv.”
– Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten