IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Læs mere om forlaget

https://www.lindhardtogringhof.dk/
239 , 96 kr.
299 , 95 kr.
Barndom på landet

Barndom på landet

Erindringer fra efterkrigstidens Danmark

I Barndom på landet tager Helle Juhl i selskab med ti repræsentanter for de første efterkrigsgenerationer – alle født og opvokset på landet – på tur i et univers uden daginstitutioner, forældreintra og børnekonvention. Men med så meget andet.

Helle Juhl har interviewet de medvirkende om deres opvækst på landet og tegner med deres anekdoter og historier et smukt tidsbillede af, hvad det indebar at vokse op på landet i de første årtier efter krigen. De fleste af dem kan berette om endeløse timer med roehakning og jordbærplukning og avisudbringning i al slags vejr. At vokse op på landet betød frisk luft, højt til himlen og et liv i tæt kontakt med naturen. Men som fortællingerne viser, var der også barske forhold på landet, hvor dødsfald og traumatiserende oplevelser skulle ties ihjel. Krisehjælp og sorggrupper fandtes hverken i praksis eller i Den danske Ordbog.

Bogen kommer i flot udstyr og er rigt illustreret med billeder fra 1950’erne og 1960’erne. Bogens medvirkende er: Arne Rolighed, Nina Smith, Bente Scavenius, Johannes Værge, Connie Kruckow, Carsten Knudsen, Bodil Glistrup Thomsen, Erik Haldan, Bente Svensson og Arne Jeppesen.

Helle Juhl, f. 1957, journalist, cand. public., foredragsholder og forfatter til flere historiske bøger om kvinde- og familieliv. Hun er desuden mor og mormor og bor med sin mand på en gård i Sdr. Bjert ved Kolding.

 

Læs mere >

< Læs mindre

  "Barndom på landetr er et overflødighedshorn af sjove og tankevækkende iagttagelser, som vil bringe smilet frem hos sine læsere."
  Lolland-Falsters Folketidende
  På lager
  256 sider
  Udg. dato:
  18. maj 2020

  ISBN:
  9788711916247
  Højde/Bredde/Dybde: 260mm./190mm./26mm.
  299 , 95 kr.
  239 , 96 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
  "Overrumplende god bog om 300 års kulturhistorie på landet"
  Jyllands-Posten
  Feltgruppe
   "Hvis man interesserer sig for kvindehistorie og hverdagsliv vil man nyde Kvindernes Verden"
   bogblogger.dk
   Feltgruppe
    "Barndom på landetr er et overflødighedshorn af sjove og tankevækkende iagttagelser, som vil bringe smilet frem hos sine læsere."
    Lolland-Falsters Folketidende
    Feltgruppe