IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Læs mere om forlaget

https://www.lindhardtogringhof.dk/
199 , 96 kr.
249 , 95 kr.
Da frøken Jensen blev moderne. En fortælling om kvinden bag kogebogen

Da frøken Jensen blev moderne. En fortælling om kvinden bag kogebogen

FRØKEN KRISTINE MARIE JENSEN (1858-1923) var ugift husbestyrerinde. Bag disse nøgterne data om et tilsyneladende anonymt kvindeliv gemmer sig intet mindre end et begreb og et ikon: Frøken Jensen. Forfatteren til Danmarks mest kendte kogebog, madskribent i datidens aviser og ugeblade og trofast husbestyrerinde og reservemor i den københavnske borgerskabsfamilie, Melchior, hvis yngste søn, Lauritz, hun understøttede økonomisk i hans tidlige karriere som operasanger.

DA FRØKEN JENSEN BLEV MODERNE er et portræt af en tid og en epoke, som på mange måder varslede den moderne, danske madkultur. Og samtidig en fortælling om en fremsynet og kreativ kvinde, der formåede at forene de forskellige roller i sin tilværelse. Som trådte ud af klunkegardinernes skygge og ind i Københavns forlags-, medie- og erhvervsliv og fik skabt sig en livslang karriere som madskribent.

HELLE JUHL er freelancejournalist, foredragsholder og forfatter til flere bøger om husbestyrerinder, husmødre og livet på landet.

Læs mere >

< Læs mindre

Vælg format
Trykt ved bestilling
208 sider
Udg. dato:
20. mar. 2019

ISBN:
9788711914922
Højde/Bredde/Dybde: 197mm./197mm./16.6mm. Original title: Da frøken Jensen blev moderne. En fortælling om kvinden bag kogebogen
249 , 95 kr.
199 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms