IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Læs mere om forlaget

https://www.lindhardtogringhof.dk/
319 , 96 kr.
399 , 95 kr.
Genforeningen 1920

Genforeningen 1920

Da Danmark blev samlet

Det danske nederlag til preusserne i 1864 er malet tydeligt ind i danmarkshistorien, og krigen og ikke mindst nederlaget er en del af vores nationale fortælling og selvforståelse. Men hvad skete der 56 år senere, i 1920, da betydelige dele af det tabte land med Genforeningen kom tilbage og skabte det danmarkskort, vi kender i dag?

GENFORENINGEN 1920 – DA DANMARK BLEV SAMLET er fortællingen om en af de vigtigste begivenheder i den moderne danmarkshistorie. I skyggen af Første Verdenskrig var det et følelsesladet og nervepirrende politisk drama, der gjorde det muligt for dansksindede politikere syd for Kongeå-grænsen, den danske regering i København og de sejrende stormagter at bane vejen for de afstemninger, der igen gjorde Danmark til ét rige.

GENFORENINGEN 1920 – DA DANMARK BLEV SAMLET følger en række nøglepersoner, der på hver sin måde kæmpede for det tabte land, og tager læseren med på en rejse fra det tyske nederlag i verdenskrigen til de store folkefester i sommeren 1920, da Sønderjylland igen var blevet dansk.

Bogen er i stort format og rigt illustreret.

Læs mere >

< Læs mindre

  "Hvis man vil forstå historien op til, under og efter afstemningen 1920, så kan denne bog varmt anbefales".
  Kulturkapellet
  På lager
  416 sider
  Udg. dato:
  29. okt. 2019

  ISBN:
  9788711906682
  Højde/Bredde/Dybde: 277mm./210mm./41mm.
  399 , 95 kr.
  319 , 96 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
  "Hans bog hviler på tidligere historisk forskning, men han har også selv været i arkiverne, og det kan heldigvis ses. Billedmaterialet er forrygende godt, og Simon Kratholm Ankjærgaard har formået at skildre de politiske aktivister og almindelige mennesker på en indlevet måde, der giver historien farve".
  Berlingske Tidende
  Feltgruppe
  "Fornem formidlingskunst ... historiefortælling i ordets bedste dobbelte betydning ...Historiens vingesus føles nærværende, og når bogen er lukket, behøver ingen læser spørge, hvorfor og hvordan."
  Jyllands-Posten
  Feltgruppe
    "en fornøjelse at læse bogen...en fabelagtig billedside. 'Genforeningen 1920' er et godt sted at begynde for alle dem, der savner overblik, inden genforeningsjubilæet for alvor skydes i gang"
   Politiken
   Feltgruppe