IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lindhardtogringhof.dk
124 , 98 kr.
99 , 98 kr.
Markløs

Markløs

Malte Tellerup bryder nyt land med sin debutroman, Markløs. Titlen er en gammelt udtryk for at gå planløst over en mark, uden at følge stier eller skel, og romanen går nye veje i sin skildring af, hvordan det står til i familien og i naturen netop nu – og ikke mindst: lige om lidt.

To unge brødre, Malte og Emil, er på Sydfyn til stor fødselsdag hos deres far, som de sjældent ser. De griber en hovedkulds, vild idé og beslutter at begive sig til fods fra farens hus til den landsby på Vestfyn, hvor deres mors familie stammer fra, Tellerup.

Turen bliver en rejse igennem et gammelt landbrugslandskab under hastig forandring og igennem en familiehistorie fuld af brud og tab. Undervejs ser de, hvordan en ny natur vokser frem, der hvor landsbrugskulturen er forsvundet, men hvad vokser frem i ruinerne af de gamle familiemønstre? Det er tre generationer siden, drengenes oldefar blev hentet til Tellerup fra et børnehjem i Sverige, for at være søn og arbejdskraft hos en landbofamilie, der gav ham efternavn efter det sted, han nu skulle slå rod: Tellerup. Det er også brødrenes efternavn.

 

De to brødre går igennem nedlukkede landsbyer, forbi kollapsede gartnerier, mystiske skunklaboratorier og tilvoksede gårde, og fortællerblikket registrerer med en særlig sans og viden landskabet og sporene efter landbrugskulturen i det. I løbet af de dage, turen tager, farer de vild og finder vej i både det fynske landskab og i deres fælles erindringer om familien. Måske også i deres broderskab.

Læs mere >

< Læs mindre

"Malte Tellerups fine debutroman fortæller i en lavmælt og indtrængende tone om nutidens stykkevise livsvilkår"
Kristeligt Dagblad
På lager
200 sider
Udg. dato:
24. feb. 2017

ISBN:
9788711569917
Højde/Bredde/Dybde: 210mm./133mm./12.5mm.
124 , 98 kr.
99 , 98 kr.
Spar 50% før 249.95 kr.
Prisen er inkl. moms
Spar 50% før 199.96 kr.
Prisen er ekskl. moms
"Malte Tellerups fine debutroman fortæller i en lavmælt og indtrængende tone om nutidens stykkevise livsvilkår"
Kristeligt Dagblad
Feltgruppe
Politiken
Feltgruppe
Nordjyske Stiftstidende
Feltgruppe