IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Læs mere om forlaget

https://www.lindhardtogringhof.dk/
239 , 96 kr.
299 , 95 kr.
Kvinden der rystede eller Historien om mine nerver

Kvinden der rystede eller Historien om mine nerver

KVINDEN DER RYSTEDE er en stærkt personlig fortælling af en stor intellektuel tænker og forfatter.

To år efter sin fars død holder Siri Hustvedt en mindetale for ham. Undervejs begynder hun at ryste ukontrollabelt – og det er kun det første i en række af anfald. Freud ville have kaldt hende en hysteriker, men hvad er det der sker med hende?
KVINDEN DER RYSTEDE er forfatterens egen beretning om sit forsøg på at stille en diagnose. Er det psykologisk problem eller en neurologisk lidelse? Spiller hendes fars død en rolle? Og hvorfor er det særligt når hun optræder offentligt at rystelserne forekommer og helt uden andre tegn på nervøsitet? Skal hun opsøge en psykolog eller en neurolog – eller måske begge? Er hun hysterisk? Disse spørgsmål tager hende på rejse ind i medicinsk historie, nutidig psykiatri, neurovidenskab, psykoanalyse, litteratur og filosofi.
Med en utrolig spændvidde i sin viden undersøger Siri Hustvedt gennem sin egen historie det ældgamle krop-sind-kompleks. Med stor klarhed, originalitet og humor tager hun os med ud af doktorernes konsultationer og ind i en MRI scanner. Hun spekulerer over neurologiske gåder som ’alien hand’-symdromet, ’doubling’ og auditive hallucinationer, spørgsmålet omkring hysteriske symptomer, drømmenes natur, de flygtige kvaliteter ved minder og traumer, såvel som bevidsthedens gåde i filosofisk perspektiv.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
256 sider
Udg. dato:
01. aug. 2020

ISBN:
9788711990360
Højde/Bredde/Dybde: 200mm./125mm./16mm. Oversætter: Rasmus Hastrup Original title: The Shaking Woman or A History of My Nerves
299 , 95 kr.
239 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms