IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Læs mere om forlaget

https://www.lindhardtogringhof.dk/
279 , 96 kr.
349 , 95 kr.
Pio – Flugten til Amerika

Pio – Flugten til Amerika

PIO – FLUGTEN TIL AMERIKA er fortællingen om en ildsjæl, og en fantast, hvis kamp for retfærdighed fik en enorm betydning for samtiden og eftertiden. Det er samtidig en beretning om personlig og samfundsmæssig udvikling, om lighed og ulighed, inklusion og eksklusion.

I begyndelsen af 1870erne var Louis Pio – Socialdemokratiets grundlægger – en alvorlig torn i øjet på de danske myndigheder på grund af sit flammende engagement og sin skarpe pen. Af samme grund frygtede myndighederne en arbejderrevolution forud for Slaget på Fælleden i maj 1872, og arresterede derfor den danske arbejderleder. 

Da Pio – på dødens rand – blev løsladt i 1875, begyndte han straks at planlægge socialistiske eksperimenter i Amerika. I Pios øjne tilbød ”frihedens land” langt mere lovende forhold for arbejderbevægelsen, og de danske myndigheder gjorde hvad de kunne for at styrke ham i troen. 

Bestukket af politiet, tog Louis Pio derfor flugten til Amerika den 23. marts 1877 og kastede sig straks ind i kampen for et mere retfærdigt samfund på den anden side af Atlanten. I tæt ved et årti var Pio en del af den amerikanske arbejderbevægelse, og oplevede som arbejderleder, forfatter og journalist nogle af verden største arbejderslag på tætteste hold, mens han samtidig korresponderede med USA's største personligheder og tænkere i en af de vigtigste perioder i nationens historie. 

 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
330 sider
Udg. dato:
25. okt. 2023

ISBN:
9788711990292
Højde/Bredde/Dybde: 226mm./151mm./30mm.
349 , 95 kr.
279 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms