IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Læs mere om forlaget

https://www.lindhardtogringhof.dk/
319 , 96 kr.
399 , 95 kr.
Det gådefulde univers

Det gådefulde univers

Universets udvikling fra Big Bang og frem til i dag

Når du beskæftiger dig med universet, handler det om svimlende tidshorisonter og afstande. Astrofysiker Anja C. Andersen formår i Det gådefulde univers at gøre det uoverskuelige begribeligt samtidig med, hun gør os klogere på de seneste nye rumopdagelser.

I 2022 lykkedes det blandt andet forskerholdet Event Horizon Telescope Collaboration at optage et billede af det sorte hul i Mælkevejen. James Webb Teleskopet leverer billeder til bogen af galakser, der ligger 13 milliarder lysår borte – og de opdagelser, som den danske forsker Albert Sneppen har gjort omkring neutronstjerners sammenstød, kan måske bruges til at beregne universets udvidelseshastighed.  

Universet blev skabt for 13,7 milliarder år siden. Et lysår er ca. 9,5 billioner kilometer, og afstanden til de fjerne kvasarer er 12 milliarder lysår. Anja C. Andersen skaber med bogen et overblik over himmelrummet fra Solsystemet og ud til de fjerneste galakser – og over universets udvikling fra Big Bang og frem til i dag. 

Det gådefulde univers er en oplagt gavebog med fantastiske illustrationer. Den henvender sig til læsere, der ikke har den store forhåndsviden om emnet, men den præsenterer også de nyeste forskningsresultater og teorier, så også mere nørdede læsere vil have fornøjelse af den.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
448 sider
Udg. dato:
04. dec. 2023

ISBN:
9788711988558
Højde/Bredde/Dybde: 272mm./248mm./41mm.
399 , 95 kr.
319 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms